Wel of geen vraag voor de NvI?

20240426-7

In de Nota van Inlichtingen (NvI) publiceert de opdrachtgever de antwoorden op alle vragen die de inschrijvers hebben ingezonden. Hierdoor hebben alle inschrijvers dezelfde informatie. Niet alleen de antwoorden zijn interessant, ook de vragen die gesteld zijn. Als er een aantal keren dezelfde vraag is gesteld, weet je dat er meerdere partijen zijn betrokken. Vragen over geschiktheidseisen geven vaak inzicht in de beperkingen van inschrijvers; bent u bereid deze eis te laten vervallen?

Soms zit er een “nasty” vraag tussen, en vraag waarvan de vrager de opdrachtgever dwingt een keuze te maken die hopelijk gunstig voor hem uitvalt. Bijvoorbeeld of de wens van een certificering geen eis zou moeten zijn.

Als er slechts één vragenronde is, is het van belang de vraag zo compleet mogelijk te stellen. Je krijgt namelijk niet nog eens de kans om het antwoord te verhelderen. Voeg daarom altijd een vervolgvraag als: Zo nee, kunt uitleggen waarom niet?

Soms is een vraag niet stellen slim. Bijvoorbeeld als het antwoord kan betekenen dat je niet kan inschrijven, of als je je concurrenten op een idee brengt. Benieuwd hoe wij je helpen bij de vragenronde? Neem contact op!

Archief